Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Elitaktiva

IFK Växjö Elitaktiva senior

Idrottskommittén uppdaterar listan efter varje utomhussäsong. De som kommittén ser som elit för seniorer är topp-20 i Sverigestatistiken 2020 och/eller 2021.

Sprint/häck

Vendela Rydbäck, född 1998, kommer från GKIK och flyttade till Växjö för att fullfölja sina studier till sjuksköterska och samtidigt elitsatsa. Hon arbetar på Centrallasarettets hjärtintensiv och har 400 meter som sin specialdistans. Fick representera Sverige på 4x400 m i Lag-EM under 2021.

Thomas Jones, född 2001, började sin karriär i Kyrkhult och efter tre år på Friidrottsgymnasiet i Växjö bestämde sig Thomas för att stanna och satsa vidare. Thomas har gjort flera landslagsuppdrag på sin favoritsträcka 100m. Han arbetar på logistikföretaget DHL.

Hampus Widlund, född 1993 och ur-IFK-are, har tagit medaljer på SM i både 100m häck och 400 m häck vid ett antal tillfällen. Detta har även genererat landslagsuppdrag. Efter några skadefyllda säsonger är Hampus tillbaka. Han arbetar på Växjö Montessoriskola.

Johan Claeson, född 2001, började friidrotta i Tranås, tävlade ett tag för Linköping medan han gick Friidrottsgymnasiet i Växjö. Hans utvecklingskurva har varit brant uppåt i grenarna 400 m och 400 m häck där han har erfarenheter av SM-medaljer, internationella juniormästerskap samt seniorlandslagsuppdrag. Han studerar just nu Coaching and Sport Management på Linnéuniversitetet.

Anton Bertilsson, född 1999, är Habokillen som gick Friidrottsgymnasiet och stannade kvar för att satsa vidare på specialgrenen 400 m häck. Har tävlat i internationella mästerskap samt varit i SM-final ett antal gånger. Anton arbetar som logistikspecialist på ett stort nätförsäljningsbolag.

Hopp

Sandra Alvero, född 2001, har stavhopp som "sin" gren. Hon har ett förflutet i Habo och har flyttat till Växjö för att utveckla sitt hoppande samtidigt som hon studerar på Linnéuniversitetet. Hon har ett flertal medaljer från ungdoms- och juniormästerskap och utmanar numera även seniorerna.

Micael Fagö, född 1994, är ursprungligen från Kalmar och har i flera år haft Växjö som sin träningsbas. Han har tagit medalj på två SM i sin specialgren stavhopp och vid båda tillfällena har det genererat en Finnkampsplats. Micael studerar till gymnasielärare på Linnéuniversitetet.

Emil Carlsson, född 2002, är fostrad i IFK:s ungdomsled. Han har sedan flera år tillhört sverigeeliten i sin åldersgrupp i sitt stavhoppande och har en seniormedalj från ett inne-SM. Han har efter gymnasiet pluggat lite film på universitetet.

Kast

Sebastian Thörngren, född 1993, hamnade i Växjö då han började Friidrottsgymnasiet och då tävlade han för värmländska Torsby. Spjutgurun Mellis lockade Sebbe till vår stad. Efter gymnasietiden fortsatte detta fruktbara samarbete. Det har blivit åtskilliga SM-medaljer och finnkampsframträdanden genom åren. Civilt jobbar Sebastian som IT-tekniker, systemoperatör.?

Theodor Ahlström, född 1998, är även han spjutkastare. Dock har denne kraftfulle IFK-produkt provat mångkamp och andra individuella grenar. Uppdrag i både ungdoms- och juniorlandslaget har det blivit längs vägen. Numera studerar Theo i Göteborg och sköter där under terminerna medan han är i Växjö på sommarloven och hjälper Visma, hans gamla arbetsplats.

Cecilia Larsson, född 1999, har tränat och tävlat för IFK hela sitt liv. Tidigt visade hon speciell fallenhet för släggkastning och hon har vunnit en mängd ungdoms och juniormästerskap. Som senior är hennes främsta insats SM i Karlstad 2019 där hon kom sexa. Tyvärr har de sista åren kantats av ryggbesvär men hon kämpar för att komma tillbaka och har börjat tävla så smått igen. Hon arbetar som elevstödjare i skolan.

Jennifer Rudberg, född 1998, kommer ursprungligen från IK Ymer i Borås men gör en riktigt seriös satsning i sin gren, diskus. Därför har hon valt att flytta till Växjö där träningsmöjligheterna är super. Hennes PB har förbättrats stadigt och är nu med och tar finalplatser i SM-sammanhang. Civilt jobbar Jennifer lite i Bergsnäsmacken och hon har även en kvarttidsanställning i IFK Växjö som ungdomskoordinator.

Matilda Elfgaard, född 1992, ursprungligen från Habo. Hon visade tidigt att hon äger en förnämlig kastarm ägnad åt spjut. Hon har tagit SM-medaljer på alla nivåer och gjort ett antal framträdanden i blågult. Inte ens svåra skadebesvär har kunnat stoppa Matildas fortsatta karriär utan hon har kommit tillbaka hela tiden. Frilansfotografering och jobb på fritids inträffar när hon inte sover eller tränar.

Junior-U17 elit födda 2003–2005

De som ligger på topp-10 i Sverigestatistiken 2021. Även denna lista uppdateras efter respektive utomhussäsongs slut. Då uppdateras även åldersspannet.

 • Hannes Egonsson, född 2003, 100 m häck
 • Tilde Axelsson Fröjdenlund, född 2003, medel/långdistans
 • Amanda Pettersson, född 2003, kula/ diskus
 • Elin Joabsson, född 2004, långsprint/lång häck
 • Hanna Joabsson, född 2004, lång häck/medeldistans
 • Louise Eliasson, född 2004, lång sprint/medeldistans
 • Hannes Hertzman, född 2004, 300 m häck
 • Elenie Carlsson, född 2005, lång sprint/ lång häck
 • Ronja Rickardsson, född 2005, tresteg/ kula
 • Isak Hughes, född 2005, sprint
 • Amanda Lennartsson, född 2005, sprint
Md prenumerera p nyhetsbrev
Md bli st dmedlem
Md animiertes gif von online umwandeln de
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md blodomloppet horisontell
Md traningslager tka
Md vardegrund12 1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020