Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Börja träna friidrott

Killar

Friidrott är roligt och utvecklande!

Visst är det otroligt inspirerande att se våra svenska och utländska friidrottsstjärnor hoppa högt och långt, springa fort och länge, eller kasta långt?

Blir du så inspirerad att du själv vill prova på friidrott, för att få veta om det i det stora utbudet av grenar finns någon som passar just dig?

Inom IFK Växjö finns ett stort antal barn/ungdomsgrupper och vi är ett glatt och busigt gäng med killar och tjejer som tränar, friidrottar och har en massa annat roligt för oss!

Du är välkommen närsomhelst, oavsett om du bara vill bara prova på eller börja på riktigt. Har du blivit så sugen att du skulle vilja börja med friidrott så kontakta vårt kansli eller någon av våra duktiga ledare/tränare för att få mer information om hur du går tillväga.
Du behöver inte kunna något om friidrott, det lär vi dig och vi lovar att du kommer hitta något som du tycker är jätteroligt!

Det är ju det som är det bästa med friidrott, att det finns så många olika grenar att välja mellan så att du kan alltid hitta något som du tycker särskilt mycket om. Vem vet, du kanske inte är en hejare på att springa fort, men däremot kanske du kan stöta iväg en kula långt!!

Sommaridrottsskola

Varje sommar så arrangerar vi sommarfriidrottskola där vi erbjuder alla sugna barn att prova på friidrott. Två superroliga veckor i början av juni där barnen blir ledsagade genom friidrottens grenar, med lek, stim o stoj och hjälp av alla våra äldre aktiva friidrottare.

Klassikern är det obligatoriska badet i slutet av skolan, det är inte alla som kan komma hem och säga att man har badat i en vallgrav på Värendsvallen!

Friidrottsskolor för barn 7-9 år

IFK Växjö driver ett antal friidrottsskolor i kommunen och här börjar de flesta yngre barn, för att sedan börja träna i Telekonsult Arena när de blivit lite äldre. Läs gärna mer om våra friidrottsskolor här.

Vill du veta mer?
Kontakta oss på tel 0470-161 16 eller via mail: info@ifkvaxjo.se

Friidrottsskola 4

Träning

IFK Växjö består idag av cirka 20 träningsgrupper. För lågstadieåldrarna har IFK Växjö ett stort antal Friidrottsskolor runt om i Växjö, och även någon utanför Växjö tätort. Från 10 års ålder utgår träningsgrupperna ifrån Telekonsult Arena och Arenastaden.

Med verksamheten i närområdet för våra yngsta, så vill vi öka tillgängligheten till att få testa på friidrott. Grupperna kryddar verksamheten med att förlägga vissa träningar i Telekonsult Arena. Verksamheten präglas att i lekfulla former få testa på friidrottens olika grenar. Leken syftar även till att utveckla motorik och koordination.

Från 10 års ålder så utgår träningsgrupperna ifrån Telekonsult Arena, och Arenastaden. Inledningsvis så är det rena åldersgrupper. De aktiva får i träning testa på alla friidrottsgrenarna, samtidigt som de får utveckla sina fysiska färdigheter. Efter något år är vårt mål att vi ska kunna erbjuda extrapass i vissa grenar, som vi inte riktigt får med på ordinarie gruppträningarna.

Antalet pass i veckan ökan med ålder. De yngsta erbjuds en träning i veckan. I högstadiet erbjuds ungdomarna flera pass i veckan. Träningen är även fortsätt allsidig, och något av tillfällena kan vara rena "fyspass" med styrka och uthållighet. Från gymnasieålder så övergår träningen till att bli mera specialiserad mot en gren, och där blir träningsgrupperna också mera grengruppslika.

I grundskoleåldrarna så har vi nästan enbart föräldrar som ledare/tränare i grupperna, vilket fungerar mycket bra. Vi erbjuder våra ledare/tränare olika fortbildning och utbildningar. Stödet från föräldrarna är mycket viktigt, och vi önskar att föräldrarna följer med gruppen upp i åldrarna. Samtliga träningsgrupper på grundskolenivå, och även flera av de äldre, bedrivs med hjälp av tränarteam. Det betyder att det är ett gäng tränare/ledare som tillsammans ansvar för gruppens verksamhet.

Md webp.net gifmaker
Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020