Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Välkommen till NORDENKAMPEN 2016 den 13:e februari 2016.
Se, träffa och heja fram det svenska friidrottslandslaget när det ska göras upp om den Nordiska segern i Telekonsult Arena.

Missa inte en av årets absoluta höjdpunkter inom svensk friidrott!


Nordenkampen är en av de största höjdpunkterna för landslaget under inomhussäsongen. Sverige har också dubbelvunnit landskampen för män och kvinnor de senaste fem åren.

Nu är avtalet med Växjö kommun och IFK Växjö klart och de kommer att stå som värd för vinterns upplaga av Nordenkampen. Inomhuslandskampen arrangeras därmed för andra gången i Telekonsult Arena i Växjö nu med datumet 13 februari.

– Växjö har en mycket bra inomhusarena för friidrott och IFK Växjö är en duktig och erfaren arrangör. När Växjö kommun också vill stå som värd för Nordenkampen var Växjö ett naturligt val för oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Fridrott.

Arrangemanget är ett trepartssamarbete mellan Svensk Friidrott, Växjö kommun och IFK Växjö som lokal arrangör. Nordenkampen kommer att sändas i SVT.

– Vi är glada att den här stora landskampen kommer tillbaka till Växjö. För oss är det en viktig strategi att få hit stora evenemang, säger Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden på Växjö kommun.

Nordenkampen med Sverige, Finland och Norge startades 2011 med sitt nuvarande upplägg och kompletterades 2014 med ett gemensamt lag från Danmark/Island. Tidigare har det i olika former funnits en inomhuslandskamp med flera av de nordiska länderna.

Text från: NORDENKAMPEN officiell hemsida
Foto: Deca Text & Bild


I samband med Nordenkampen så inbjuder IFK Växjö också till en ungdomsstafett för
pojkar/flickor 13år.
Mer information hittar du i inbjudan nedan:

Md 01 logga ifk v xj
Bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md traningslager tka
Md md oppentraning2015
Md 2019klubben logo 1
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub