Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Om Telekonsult Arena

Under uppbyggnad.

Det har förmodligen inte gått någon förbi att regeringen den 27 mars fattade beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Beslutet träder i kraft på söndag den 29 mars.

Missade du presskonferensen kan du se den här. Vad som menas med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar går att läsa här och här.

Vad innebär förbudet för idrotten?

På Riksidrottsförbundets hemsida går att läsa att regeringens förbud gäller tävlingar och uppvisningar, men INTE en förenings träningsverksamhet riktad enbart till dess medlemmar. För sådan verksamhet gäller fortsatt att föreningen gör en riskbedömning utifrån Folkhälsomyndighetens råd och följer myndighetens rekommendationer för idrottsaktiviteter och träning.

Vad innebär förbudet för IFK Växjö?

Vår träningsverksamhet räknas inte till vad som menas med allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Vi uppmanar dock ändå framförallt ledare men även aktiva att ta gemensamt ansvar för att hålla nere antalet aktiva till max 50 personer på samma ställe samtidigt. I övrigt fortsätter IFK Växjö arbeta för att minska smittspridning genom att följa vad som tidigare rekommenderats gällande att endast komma till träning om man är symtomfri, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till varandra.

Måndag den 30/3

Vi har nu tittat på antalet aktiva som tränar samtidigt, och hur många av dessa som är i Telekonsult Arena. Här har vi koncentrerat oss på vardagar kl. 17-19, lördagar samt söndagseftermiddagar. Det är de tiderna när det är mest grupper och aktiva igång samtidigt. Genom att utnyttja olika träningslokaler (även Sprinthallen i Tipshallen och utomhus) så kan alla träningsgrupper behålla sina ordinarie träningstider. Vid några tillfällen i veckan är belastningen för stor, och vi riskerar en för stor samling på samma plats. Kansliet kommer att kommunicera med berörda träningsgrupper via slack om detta. Detta för att se tänkta träningsplatser, och om det är ett problem, och i så fall säkerställa att vi undviker "kollisioner".

Friidrottsskolorna kommer inte att kunna träna i Telekonsult Arena söndagar kl. 15:00-17:30, samt att det kommer att vara vissa begränsningar på fredagskvällarna. Friidrottsskolorna blir kontaktade av kansliet om detta. / Fredrik Ahlström 2020 03 30


Vänliga hälsningar,

Styrelsen, IFK Växjö

Elizabeth Franklin Nordin

Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020