Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Dag ett avklarat av Växjö Inomhuskast / RM i Vinterkast

Publicerad 2018-02-04 10:32
Leo jan n   2
Riksmästaren i diskus P16 heter Leo Janén, IFK Växjö. / Foto: DECA TEXT & BILD
Ymnigt snöfall och häftiga tävlingar

Igår var det premiär för Riksmästerskap i Vinterkast. Den ingick som en del i Växjö Inomhuskast. Skillnaden mot tidigare år var att tävlingarna för de äldsta höll lite högre klass än vanligt, och att vi körde slägga utomhus. Vi har tidigare år "spontant" kört slägga när vädret tillåtit. Denna gång så låg slägga med redan i inbjudan. Och det var hela 60 stycken anmälda i slägga. Vädret är som sagt ombytligt så här års. I torsdags var det plusgrader och barmark. I fredags snöade det en del. Igår så började det snöa på förmiddagen. Vid lunchtid och hela eftermiddagen så var det ymnigt snöfall. Sikten var så dålig så det nästan var farligt att vistas i kastsektorn. Samt att det var några minusgrader...

IFK Växjö ska vara stolta över att ha arrangerat det allra första Riksmästerskapen i Vinterkast. I rådande väder så hade spjut och diskus knappast gått att genomföra utomhus, som andemeningen i tävlingsformen egentligen antyder.

Ett stort tack till er alla funktionärer, speciellt till släggruppen, som såg till att hålla humöret uppe.

Tävlingen fortsätter idag med åldersklasserna 11år, 13år och 15år. Vi återkommer med fylligare reportage från tävlingen.


Fredrik Ahlström
Md ijsm funktion rslista
Uppdaterad 15/2-19
Md 01 logga ifk v xj
Vill du bli medlem i IFK Växjö?
Md webp.net gifmaker
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md traningslager tka
Md md oppentraning2015
Md 2019klubben logo 1
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub