Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Fem år i Telekonsult Arena - BEST WESTERN Games 2013

Publicerad 2017-10-12 10:04
Img 5332
Vår första stora tävling i TeleKonsult Arena

Invigningen av Telekonsult Arena var i början av oktober 2012. Under hösten så arrangerade vi Växjöolympiaden, klubbmästerskap för våra ungdomar samt Luciasprinten. Den första stora tävlingen var BEST WESTERN Games 20-21 januari 2013. Vi visste att det vår nybyggda arena väckte en hel del nyfikenhet runt om i södra Sverige. Men vi hade inte en aning om hur stort intresset verkligen var.

Med tanke på omständigheterna så krävde denna tävling verkligen att vi alla i föreningen ansträngde sig till det yttersta. Vi hade i mitten av december bestämt oss för ett nytt tävlingssystem, HEGO. Systemet krävde ett helt nytt arbetssätt av oss. Samtidigt så gav det oss de perfekta möjligheterna till en förstklassig presentation av våra tävlingar via vår mediaproduktion. Tre veckor innan tävlingen så flyttade vi även vårt kansliet, vilket gjorde oss minst sagt splittrade. Vi hade också räknat på hur många funktionärer våra tävlingar skulle kräva. Vi införde systemet med "funktionärsplikt" för våra ungdomars föräldrar och även ungdomarna själva.

När den ordinarie anmälningstiden för BEST WESTERN Games gått ut så visade sig att intresset var mycket större än vad vi gissat, med över 2.500 starter. En extra tanke till Håkan Stenfeldt som la in alla anmälningarna själv i systemet. Janne Bengtsson gjorde ett första utkast till tidsprogram. När vi såg att det slutade efter midnatt på lördagen, så var det bara att kapa allt som gick att kapa. Vi strök alla efteranmälningar, och tajtade tidsprogrammet så mycket vi vågade. Vi hade ett möte med våra grenledare några dagar innan tävlingen, och ett flertal av dessa hjältar tog genast på sig var sitt pass var ytterligare. Den kiosk som vi hade planerat för, skulle vi nu testa för första gången.

Det ska erkännas att det finns inomhustävlingar som samlar fler starter än detta BEST WESTERN Games. Men eftersom yngsta åldern för vår tävling var 12 år, så var tävlingen en av de i landet som samlade flest "äldre aktiva". Känslan var att vi bjudit in till fest, men att antalet gäster var det dubbla mot vad vi planerat för.

Denna, det första stora egna inomhusarrangemanget skapade en härlig stolthet i föreningen. Bland våra funktionärer så samsades rutinerade förbundsdomare, med glada föräldrar som gjorde sin första insats för IFK Växjö. Vid detta arrangemang så hade vi även hjälp av fyra andra föreningar för att få ihop det hela. Tack till IK Hinden, Tranås AIF FIK Färjestaden och Ljungby FIK. Vi hade också tagit fram orangea funktionärs t-shirts, som ni ser på bilderna nedan.

BEST WESTERN Games (som numera bytt namn till Quality Hotel Games) blev genast en succé. Den verkliga höjdpunkten denna gång blev Mutaz Barshim med imponerande 2,33 i höjdhopp. Att Mutaz var bra, hade han bevisat genom ett OS-brons ett halvår innan. Noterbart var att vid ankomst till tävlingen så tog hans tränare fram plånboken för att betala anmälningsavgiften. Frågan är hur många OS-medaljörer i andra idrotter som ställer upp gratis, och dessutom erbjuder sig att betala anmälningsavgiften.

Noterbart var att även Nick Ekelund-Arenander satte nytt världsårsbästa vid denna tävling. För Nick var det genom ståtliga 46,96 på 400 meter. Hans världsårsbästa stod sig bara något dygn, men vad gjorde det. Tävlingen flöt på riktigt bra. Det gick så bra, så att tävlingsledningen till och med plockade in en extra längdtävling under söndagen. Eller också så förlorade de argumentationen med Mattias Sunneborn…

BEST WESTERN Games 2013 var vårt första riktigt stora arrangemang i Telekonsult Arena. Sedan dess har vi spetsat både funktionärskåren och tekniken. Och vi som var med den gången, glömmer inte den stolthet vi kände över att festen blev mycket lyckad.

Text: Fredrik Ahlström, Bild: Janne Bengtsson (de flesta)
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md traningslager tka
Md md oppentraning2015
Md 2019klubben logo 1
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub