Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Information gällande covid-19

Publicerad 2020-03-13 18:58
Många undrar hur IFK Växjö förhåller sig gällande träning och här kommer kort information som finns just nu. Styrelsen kommer på måndag morgon (den 16/3) hålla ett extra insatt styrelsemöte där frågor runt vår tränings- och tävlingsverksamhet den närmsta tiden kommer behandlas. Efter detta möte kommer ytterligare information meddelas alla medlemmar. Vi följer regeringens beslut samt myndigheters riktlinjer och uppdaterar oss kontinuerligt med information som finns tillgänglig.

Vid Folkhälsomyndighetens senaste presskonferens meddelade bland annat Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, att det inte finns någon anledning att ställa in mindre evenemang på grund av coronasmittan och att det inte finns anledning att ställa in ungdomsträning – snarare tvärt om. (Se kort klipp från TV4 Play här.) IFK Växjö kommer därför inte ställa in träning, så länge vi har friska ledare och barn/ungdomar som vill träna. Skulle något annat meddelas eller rekommenderas från myndigheter, kommer vi klart uppdatera och ändra utifrån dessa nya riktlinjer.

IFK Växjö förutsätter att man är frisk när man kommer till träningen. Detta gäller både ledare och aktiva. Det är inte hälsosamt att träna när man är sjuk. Har man varit hemma från skola/jobb på grund av sjukdom, stannar man även hemma från träningen. Tycker du som ledare att någon aktiv visar förkylnings-/influensasymtom eller helt enkelt är för sjuk för att träna, står IFK Växjö bakom att du ber den aktive att åka hem, alternativt tar du som ledare kontakt med den aktives vårdnadshavare så att barnet/ungdomen kan bli hämtad från träningen. Känner ni som ledarteam att ni inte kan bedriva träning av någon anledning har ni mandat att ställa in träningen.

Har du frågor eller funderingar runt covid-19 finns information att hitta exempelvis i tidigare inlägg här på vår hemsida och på Riksidrottsförbundets hemsida.

Vi uppdaterar med ytterligare information efter att styrelsen har haft möte under måndagen, och/eller om förändringar och ytterligare åtgärder rekommenderas från myndigheter.

Vänliga hälsningar,

Elizabeth F. Nordin, ordf.
Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020