Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

NM i Mångkamp, Kraftmätningskvalet, Bauhaus, Habo, Göteborg och Köpenhamn

Publicerad 2018-06-08 21:20
Frida bergvall 2829
Frida Bergvall på fjolårets NM i Mångkamp
Fullt ös i helgen

I helgen är det tävling på många platser. Här en liten koll, och då har vi förmodligen inte full koll:

  • NM i Mångkamp för junior och ungdom avgörs i Jessheim, Norge. Våra färger försvaras av Tilde Gudmundsson (nedan) i F17 och Frida Bergvall i F19. I yngsta flickklassen så är de hela 17 tjejer, varav 12 gör upp om mästerskapet. Tävlingsstart kl. 10:05 i morgon lördag. Frida får inte mycket mera sovmorgon, utan sätter igång kl. 10:40. I den klassen så är de 10+3 stycken. Tävlingens hemsida hittar ni här.
  • En av IFK Växjös uttalade målsättningar är att delta i lagtävlingar, och framförallt Kraftmätningen. Det är 14-15åringarna som gör upp om platser i Sverigefinalen i början av september. Kvalmatchen avgörs i morgon i Ljungby. Tävlingsformen är lagtävling där upp till 16 aktiva sammanlagt kan tävla och samla poäng till laget. Detta är sista kvalhelgen, och sen ska vi kunna utläsa de 16 finallagen. Dit går man om man vinner sin kvalmatch, eller har totalpoäng som kvalificerar. Förutom IFK Växjö så ställer även Ljungby FIK och MAI upp i denna kvalmatch. Just nu är de fem Stockholmsklubbar som har högst poäng. Info om kvalmatchen i Ljungby hittar du här. Bilden nedan är från 03/04:ornas läger i Ronneby.
  • Bauhaus-galan på Stockholms Stadion är juvelen bland de svenska friidrottsarrangemangen. IFK Växjö har med två stycken på förtävlingen. Hampus Widlund och Anton Bertilsson får chansen att springa 400m häck kl. 14:30 på söndag. De har bägge startat säsongen bra, och det är kul att de får ett inspirerande lopp i bra motstånd.
  • Vi har även deltagare på ATEA Habo Challenge och Kvilles Vårtävling som bägge avgörs i morgon lördag, samt Copenhagen Open som går över lördag-söndag.
Text: Fredrik Ahlström, Bild: DECA TEXT & BILD (mångkampstjejerna)
Md 01 logga ifk v xj
Bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md traningslager tka
Md md oppentraning2015
Md 2019klubben logo 1
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub