Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Sebbe tvåa och Theo sexa i Bottnaryd

Publicerad 2020-06-29 10:29
Img 8760
Bra spjutinsatser av Theo o Sebbe. / Bild: Fredrik Ahlström
strålande insatser i spjut

I helgen avgjordes den numera legendariska Bottnarydskastet. Med Jonas Mellblom som tävlingsorganisatör, och som engagerad speaker så bjöd även den 22:a upplagan på fantastiska arrangemang. Men Coronareglerna satte givetvis sin prägel på tävlingen, som exempelvis innebar att det knappt var några utländska kastare med, och att ingen publik tilläts. För att möta dessa krav så websändes tävlingen, under ledning av vår Mikaela Wieslander Mayer. Dessutom så var vår Kalle Petersson med som grenledare.

IFK Växjö hade två killar med i spjut. Spjuttävlingen samlade hela svenska eliten, även om några skadade saknas. Sebastian Thörngren hade en härlig fajt om placeringarna bakom världskastaren Kim Amb. Nu blev det en förbättring av årsbästat med 4 meter, och en andraplats på 72.40. Ett resultat som Sebbe bara har överträffat tre gånger, under perssäsongen 2019. En strålande säsongsinledning av Sebbe.

Theodor Ahlström gjorde en mycket efterlängtad tävlingscomeback efter nästan två år. Med envisa skador i rygg och axel så var Theo nu glädjande redo för tävling igen. Efter 64.49 redan i första kastet så blev det som bäst 65.26. Det är bara metern från pers och en fin sjätteplats i tävlingen, och en femteplats bland svenskarna. Nu hoppas vi att kroppen tillåter flera tävlingar i sommar.

Text: Fredrik Ahlström, Bild: DECA Text och Bild
Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020