Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Uppdaterade restriktioner för aktiva födda 2004 och tidigare

Publicerad 2020-11-13 16:36
Image from ios  3
Läget är ungefär som i början av pandemin att restriktioner och riktlinjer ändras nästan från dag till dag. Vi har nu sedan höstlovet fått ett tiotal inrapporterade fall av positiva covid-19 bland våra aktiva födda 2003-2010. Vi ber er tränare därför fortsätta lägga så mycket av träningen som möjligt utomhus och välja övningar där de aktiva med lätthet kan hålla avstånd så vi slipper utbrott i våra grupper.

De hårdare skärpta restriktionerna gäller för ALLA aktiva födda 2004 och tidigare. De som är undantagna från dessa hårdare restriktioner är de som går på Friidrottsgymnasiet eller är yrkesmässiga friidrottare* plus de som tillhör en träningsgrupp där majoriteten är yrkesmässiga friidrottare*/FIG-are. Ingen organiserad träning får bedrivas fram till den 26/11 (kan så klart bli förlängt). Inte heller aktiva (födda 2004 eller tidigare) som ingår i extra pass med yngre aktiva får delta i dessa träningar. Dessa aktiva ska istället träna individuellt och utomhus fram tills dess att vi får nya riktlinjer att följa. Ni som är tränare får någon/några som ingår i dessa kategorier gör gärna individuella träningsprogram som de aktiva kan träna efter hemma eller utomhus. Läs mer om dessa skärpta restriktion här: https://www.rfsisu.se/smaland/Nyheter/varanyheter/2020/dokumentationfranmotekringlokalaallmannaradforkronobergslan

Vi ber er alla kämpa på och tillsammans kan vi bryta den snabba ökning av covidsmittade i regionen.

Nedan restriktioner gäller för övriga grupper som tränar på Arenastaden.

Grupperna med aktiva födda 2005-2010 tränar utomhus. Undantagsfall är de extra pass som kör vidare under dessa omständigheter. Är man med i ett extra pass i en grupp med blandade åldrar deltar man INTE i sin åldersgrupps gruppass. Tänk på att inte göra övningar där de aktiva (eller ni ledare för den delen) är för nära varandra och uppmana era ungdomar till att hålla avstånd för allas säkerhet.

Grupperna med aktiva födda 2004 och tidigare som är eller ingår i en grupp där majoriteten är "Yrkesmässiga Idrottare" eller FIG-are. Träningen ska helst bedrivas individuellt eller utomhus och då i grupper om max 12 personer. Vid grenspecifik träning kan träning ske inomhus men då om max sex personer. Vi ser dock att ni i största möjliga mån styr om i er planering så att ni istället kan träna utomhus så länge dessa tuffare restriktioner gäller.

Vi ber er vara uppmärksamma på snabba förändringar kring de restriktioner och riktlinjer vi har att följa.

*Definition yrkesmässigt friidrottande
Riksidrottsförbundet har i samråd med Folkhälsomyndigheten definierat yrkesmässig idrott som "Idrott för sådana utövare där idrottsutövningen är den huvudsakliga sysselsättningen och där utövaren befinner sig på nationell eller internationell seniorelitnivå inom den aktuella idrottsgrenen" För friidrotten definieras därför yrkesmässigt friidrottande enligt nedan. Båda kriterierna måste vara uppfyllda för att individen ska bedömas som yrkesmässigt idrottande friidrottare.

  • Friidrottandet är den huvudsakliga sysselsättningen och inte en aktivitet som bedrivs på fritiden. Studier och/eller extraarbete kan bedrivas av dessa individer vid sidan friidrottandet, i syfte att möjliggöra elitsatsningen.
  • Friidrottaren befinner sig, i sin gren, på nationell eller internationell elitnivå för seniorer (idag har vi fått ett förtydligande om att man även kan gå på den resultatnivå i listan för respektive ålder). Bedömning av detta sker i enlighet med de resultatutvecklingsnivåer som är framtagna för ansökan till Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitvänligt lärosäte (EVL) Ta del av resultatutvecklingsnivåerna här: https://www.friidrott.se/Friidrott/media/others/SvenskFriidrotts-resultatutvecklingsnivaer.pdf
Text: Mikaela Wieslander Mayer. Bild: Jocke Persson
Md webp.net gifmaker
Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020