Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Växjö Pride 11 maj 2019

Publicerad 2019-05-06 09:10
Hampus w pride naglar
Lördagen den 11 maj 2019 kl. 14:00 avgår Växjös största manifestation för alla människors rätt att vara sig själva och älska vem de vill - nämligen Växjö prideparad. Genom att delta vid prideparaden i Växjö visar du att idrotten är till för alla. DU HÄNGER VÄL MED?!?!

Idrotten ska vara en plats där alla är välkomna oavsett religion, kön, ålder, utseende, sexuell läggning eller etnisk härkomst. Nu önskar vi att du vill gå med för att visa att du och IFK Växjö står för en öppen och välkomnande idrott. Klä dig i IFK Växjös klubbjacka/tröja och har du någon regnbågsutstyrsel får du gärna klä upp dig även med det.

Paradväg

Paraden äger rum lördag den 11 maj och uppsamling kommer att ske på Norrtulls parkering. Paradvägen går från Norrtulls parkering upp på Storgatan, fram till Oxtorget och vänder ned på Sandgärdsgatan för att avsluta i Linnéparken. När paraden vänt tillbaka och nått Linnégatan kommer fordon dirigeras ut ur paraden för parkering vid Norrtull. Vi beräknar att paraden kommer ta ca 1-2 timmar. Som vanligt kommer paraden avslutas med en stor konsert i Linnéparken, där det i år även kommer att finnas ett aktivitetsområde. Här hittar ni även olika food-trucks och möjlighet till att fika/äta.

Hålltider för dagen

13.00 Samling för alla grupper och deltagare
14.00 Paraden avgår

Bästa ekipage

För tredje året i rad kommer vi att kora Årets ekipage. Paradens mest slagfärdiga ekipage/grupp kommer att utses. Vi vill både se och höra er! Vilka är ni, och vad går ni för? Värm upp stämband och vässa era paroller. Pynta och preppa era plakat, er själva och kanske också ett litet fordon. Erfarenhet från tidigare parader är att det är lättare och roligare gå till musik, så vi uppmuntrar det. Vinnande ekipage annonseras på konserten i Linnéparken efter paraden.
Hålltider för dagen 12.00 Samling för fordonsekipage 13.00 Samling för alla grupper och deltagare 13.30 Samling för allmänhet 14.00 Paraden avgår

Försäljning

Det kommer finnas möjlighet att köpa regnbågsprodukter på plats, som t.ex. flaggor. Kontant betalning och Swish. Reservation för eventuell slutförsäljning. Tänk på att ha bra skor, kläder efter väder och kanske en flaska vatten. Självfallet medtages också ett glatt humör och öppet sinne.

Text: Mikaela Wieslander Mayer, Foto: Deca Text & Bild
Md v xj  pride 2019
Md 01 logga ifk v xj
Bli medlem i IFK Växjö
Md webp.net gifmaker
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md traningslager tka
Md md oppentraning2015
Md 2019klubben logo 1
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub