Toppbanner ny medbg ver1 1 2015

Verksamhet i IFK Växjö under skärpta allmänna råd

Publicerad 2020-11-05 17:59
Corona istock 1203834124 9827crop7950342351610resize1920730autoorienticcprofile2perceptualfalsequality90extensionjpgid25
​IFK Växjös styrelse tillsammans med klubbchefen har idag, den 5 november 2020, tagit fram riktlinjer för hur vår verksamhet sak bedrivas under gällande rådande skärpta allmänna råd.

Minska antalet nära kontakter

De skärpta allmänna råden är utformade för att minska antalet nära kontakter mellan människor, eftersom det är i samband med dessa som smitta sprids. Friidrotten är en miljö där människor, som kanske inte ses i vardagen, samlas för att träna och tävla. Lika glada som vi är för detta i vanliga fall, lika viktigt blir det för oss att tänka till lite extra nu när det just är den typen av kontakter som behöver begränsas.

Hitta nya sätt att träna säkert

Vi vet samtidigt att träning och träningstillfällena är viktiga, oavsett hur gammal man är och vilken gren man utövar. Nedanstående riktlinjer har därför utformats med fokus på att begränsa smittspridning men att samtidigt se till vilka möjligheter som ändå finns för att bedriva träning på ett säkert sätt. Friidrottare i äldre tonåren och tjugoårsåldern påverkas mest av de skärpta allmänna råden och för denna grupp bör föreningen tänka till och tänka nytt – hur träning skulle kunna bedrivas, om än i andra former.

Ansvarsfullt och lokalt med bibehållen friidrottsglädje

Utifrån detta uppmanar vi nu alla att hjälpas åt att agera ansvarsfullt och att friidrotta mer lokalt, men också att tänka nytt och bibehålla friidrottsglädjen genom det som sker omkring oss.

Eftersom förutsättningarna är olika i våra träningsgrupper och Friidrottsskolor kommer tränarna/ledarna från varje grupp höra av sig med vad som gäller för just den gruppens träning. Det som gäller för alla oavsett träningsgrupp är som tidigare att alla även fortsättningsvis är noga med att:

  • Stanna hemma och delta inte i friidrottsaktiviteter om du är sjuk eller har symptom
  • Tvätta/sprita händerna regelbundet
  • I alla situationer tänka på att hålla avstånd till andra
Text: Mikaela Wieslander Mayer.
Md webp.net gifmaker
Md 01 logga ifk v xj
Klicka på bilden om du vill bli medlem i IFK Växjö
Md traningslager tka
Md vaxjoloppet logo jan2015
Md varruset logo 2017
Md kampenmot 2
Md vardegrund12 1
Md dopad ver1

Alla våra tävlingsarrangemang i Telekonsult Arena sänder vi live så att du kan vara med och titta var du än befinner dig.
Du hittar länk på respektive arrangemangs sida.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub
© IFK Växjö 2020